Brussel wordt ook wel de hoofdstad van de Europese Unie genoemd. Het verleden en de toekomst zijn er maar op een paar stappen van elkaar verwijderd. Het parlement en de instellingen van de Europese Unie doorkruisen met vele prestigieuze gebouwen de culturele rijkdom van een nog zeer levendig verleden.

 

Wandel door het Leopoldspark of het Jubelpark, en ontdek het nieuwe Parlement, het charmante Wiertz Museum, de elegante Solvay-bibliotheek of het verbazingwekkende Atelier van Paul Cauchie. Ook de collecties van het Museum voor de Natuurwetenschappen, Autoworld,het Museum van Kunst en Geschiedenis, het Museum van de luchtvaart en het leger zijn zeker een bezoekje waard.

 

In de buurt van het hotel vindt u het Jourdanplein met zijn cafétjes en restaurants met gezellige terrassen. Op weekdagen is het gebruikelijk om er Eurocraten te ontmoeten in de rij voor de populaire frituur 'Chez Antoine’. Op zaterdag en zondag kan u er ook genieten van de bruisende markt.

 

Daarnaast zijn er nog een aantal Belgische vaste waarden te ontdekken: de historische Grote Markt, Manneken Pis en Janneke-Pis, het Bozar en het Magritte Museum, het Atomium, de Sint-Michielskathedraal, de Zavel, met zijn antiekwinkels, de Louizalaan of het prachtige Ter Kamerenbos.